Previše sam zrela za modernu ljubav

Previše sam zrela da bi čekala da shvatiš moju vrijednost. Nemam problema s polaganim prihvaćanjem stvari, niti moram hitno upoznati tvoje roditelje i useliti u tvoj stan.

Ali imam problema kada se radi o komunikaciji koja se odvija samo preko poruka, bez ikakvog susreta licem u lice.

Imam problema kada već tjednima naš odnos nema definiciju. Imam problem sa sumnjom i neodlučnošću.

Previše sam zrela da bih igrala igre. Ako pokušavaš igrati grubo i koketirati s nekim drugim, spominjući koliko te druge žele, djelujući kao da je tvoj raspored previše napunjen da bi napravio mjesta za mene, onda ću pretpostaviti da nisi zainteresiran i krenuti dalje.

Neću moliti za tvoju pažnju. Neću te uvjeravati zašto bi trebao odabrati baš mene između svih ostalih.

Ako se dvoumiš između mene i druge opcije, odaberi tu drugu. Ne želim biti naknadna zamisao. Želim biti jedina.

Previše sam zrela da bih se pretvarala. Ako kažeš nešto što me zbunjuje, neću noću ostajati budna i ponavljati riječi pokušavajući shvatiti što misliš. Ako se nepristojno ponašaš prema meni, neću šutjeti kako bi djelovala mirno. Postavit ću ti pitanja.

Ja ću razgovarati. Otkrit ću svoje osjećaje umjesto da držim masku. Neću izbrisati svoje osjećaje da bi se ti osjećao bolje. To nije moj stil.

Ja sam previše zrela za gotovo vezu. Neću gubiti vrijeme na slušanje tvojih priča ako nisi spreman reći da sam tvoja djevojka.

Neću uložiti svu moju energiju u tebe kada nisi siguran je li naš odnos onaj pravi i ima li budućnost.

Neću pristati na sve što si voljan dati kad imam jasnu viziju onoga što želim i ono što ja želim je predanost. Ono što želim je netko tko se ne plaši ostati odan.

Previše sam zrela da bih se osjećala neugodno što sam sama. Više ne lažem sebi o tome kako se svake godine povećavaju šanse da ću umrijeti sama.

Više ne mislim da bih bila sretnija u vezi. Dobro mi je i samoj.

Ako dođe do odnosa koji ima smisla, rado ću to prihvatiti. Ali sve do tada – iako sam zaglavila s ljudima koji traže da stvari budu opuštene i nikada ne kažu što to zapravo znači – radije bih ostala sama.

KADA ŽENA RIJEŠI DA OKRENE NOVI LIST: “Danas ću ti dati do znanja da i ja imam druge opcije”
Danas ću se ponašati poput tebe.

Danas ću posvetiti svoje vrijeme i odgovorit ću na sve tvoje poruke. Prvo ću provjeriti sve svoje e-poruke, provjeriti svoj Facebook i Instagram, a onda nakon nekoliko sati, kad prođem sve drugo na svom popisu, tada ću ti poluosjećajno odgovoriti.

Danas ću doći do točke u kojoj ću lajkati sve muškarce koje poznajem, samo kako bi tebi time poslala poruku kako nisi jedini, i da nisi najzgodniji, kao što misliš da jesi.

Danas ću ti dati do znanja da i ja imam druge opcije.

Danas ću objaviti neke stvari online, tako da dobiješ do znanja da ja imam pristup svom telefonu, tako da znaš da sam imala vremena odgovoriti na tvoje poruke, ali nisam, jer želim da znaš da nisi moj prioritet. Želim ti namjerno pokazati kako sam vidjela tvoje poruke, ali ti nisam željela odgovoriti onda kada si ti to očekivao, a to je odmah.

Danas se neću ispričavati zbog malih stvari koje sam učinila poput; da sam te ignorirala, da te nisam pitala kako ti je prošao dan, nisam te pitala kako ti je prošao sastanak. Neću se ispričavati zato što sam sebi na prvom mjestu, jer znam da ćeš mi ti uvijek oprostiti.

Danas ću se izvući iz svega, jer znam da mogu.

Večeras ću kasniti na našu večeru jer nisam toliko uzbuđena da te vidim, ili da provedem vrijeme s tobom.

Večeras ću ti dati djeliće nade, tako da se možeš držati za mene, ali neću ti ništa ni predložiti niti obećati, tako da to ne možeš iskoristiti protiv mene.

Večeras ću govoriti o sebi, o mom danu, o svojim snovima i željama, i želim da mi podigneš ego, jer to je jedini razlog zašto se s tobom nalazim. Tu sam jedino radi pažnje.

Večeras ću govoriti o drugim muškarcima i govorit ću o svojim bivšim i kako još uvijek nešto za njih osjećam, i tako ću ti polako nanositi osjećaj da za mene nisi dovoljno dobar.

Večeras kada se budeš vraćao kući, razmišljat ćeš o meni, o da hoćeš. Navest ću te da sve moje riječi ponovno razmotriš, što sam ti htjela s onim ili ovim reći, što sam s onim ili ovim mislila. Vjeruj mi, ostat ćeš cijelu noć budan razmišljajući o meni.

Večeras ću otići na spavanje, bez da ti pošaljem poruku za laku noć, jer ne želim da pomisliš kako te želim još i više.

Večeras ću te dovesti do stanja da se osjećaš potpuno sam.

Večeras ću učiniti da se osjećaš kako se baš i nisam zaljubila u tebe. Zaspat ćeš sa suzama u očima.

Večeras ću ti slomiti srce i samo ću nasloniti glavu na jastuk i mirno zaspati.